Business & LifeStyle by Dorothy

4+1 ázsiai tervező, akit muszáj megismerned

2018. január 29. 12:14 - LifeStyle by Dorothy

Az már nem nagy meglepetés, hogy közeleg a Kínai Holdújév és az sem, hogy 2018 a kutya éve lesz.De azon mindig elképedünk, hogy ez mélyen érinti a világ egynegyedét. A hatalmas ázsiai térséget az olcsó munkaerőn és a gasztronómián kívül pedig három dolog jellemzi leginkább: a business, a design és a különleges kultúra. Nem is csoda, hogy ezek az országok szinte ontják magukból a világhírű, vagy a világhír fele haladó designereket.

kinai7.jpg

Uma Wang

Uma Wang-ot legtöbben a Vogue Italia magazin oldalairól ismerhetik. A lap a legígéretesebb tervezők közé választotta, ami utat nyitott neki a londoni, a milánói és a párizsi divathetekre is. Uma ruháit a különböző minták és anyagok elegye jellemzi. Nagyon gyakran készít kézzel kötött ruhadarabokat is.

kinai2.jpg

Masha Ma

Kolléganőjéhez hasonlóan Masha előtt sem ismeretlen a Paris Fashion Week backatge-e. A 2008-ban márkát alapított kínai tervező munkáit a nőies, minimálba hajló ruhadarabok jellemzik, amik olyan hírességek csodálatát érdemelték ki, mint az örök kísérletező Lady Gaga és a párductestű szupermodell, Naomi Campbell.

kinai3.jpg

Guo Pei

Ha Rihanna beleszeret egy tervező ruhájába, akkor azt a designert igazán nehéz lesz lemosni a divat világtérképéről. Még az is megtörténhet, hogy 20 év kemény munkáján akkorát dob egy MET Gala-n való megjelenés, hogy a további alkotásait kiállítják a leghíresebb divatmúzeumokban. Ami persze azt hozza magával, hogy tárt karokkal várják a legbelsőbb a párizsi haute couture tervezői körökbe. A híres ruhaköltemény pedig:

kinai4.jpg

Vivienne Tam

Ha láttad a Sex&New York film második részét, akkor biztosan észrevetted Samantha szuper menő, lepkékkel díszített laptopját, amit nem mellesleg Vivienne tervezett a HP számára. De Vivienne neve nem csak a szexi szinglik életét bemutató filmből ismert: ő egy komoly New York-i tervező, akiért egyszerűen odavannak a filmprodukciók. Nem mellesleg van egy kis munkája abban, hogy a Nagy Almában kedvelt fogalom a China Chic.

kinai8.JPG

+1: Jimmy Choo

Nem hiszem, hogy be kellene mutatni a világ legszebb és’’rossz nyelvek’’ szerint legkényelmesebb magassarkúinak tervezőjét, akinek alkotásaiban nem egy hollywoodi-i sztár vészelte már át a hosszú Oscar gálát. A maláj származású designer először Londonban vert sátrat, ahonnan a cipőinek köszönhetően az egész világot bejárta.

kinai6.jpg

Képek:

Borító: Sanghai Fashion Week hivatalos sajtófotó

Uma Wang, Masha Ma, Jimmy Choo : hivatalos Facebook oldal

Guo Pei: Getty Images

Vivienne Tam: hivatalos sajtófotó 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://businessstylebydorothy.blog.hu/api/trackback/id/tr4213613341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása