Business & LifeStyle by Dorothy

Üzleti stílus a maximumon

2018. március 01. 08:00 - LifeStyle by Dorothy

Ezeket viseld, ha jól öltözött akarsz lenni!

Sokan kérdezik, hogyan vihetnének némi színt a dolgos hétköznapokba, miként tudnának leszakadni az unalmas feketéről úgy, hogy mégis stílusosak maradnak. Ezért fogtam magam és kiválogattam két férfi, valamint egy női szettet, amit a Kinnarps House gyönyörű irodájában be is fotóztunk.

img_0159.jpg

Kezdjük azzal, ami elsőre a legmerészebbnek tűnhet: a bíbor lila inggel. A lilának ezen árnyalata méltatlan módon került háttérbe az üzleti öltözködésben, mert régen császárok, nagy hatalmú uralkodók és nemesek színe volt. Az asszociáció mostanra sem változott: aki bíbor lilát visel, az nemes, erős, határozott és nem utolsó sorban különleges. Persze, ez nem azt jelenti, hogy ezentúl hosszú, lila talárban kell járnod, de ing formájában nyugodtan beépítheted a ruhatáradba. Viseld semlegesebb árnyalatokkal: tengerész kékkel, szürke színekkel és barnás kiegészítőkkel, amik picit lágyítanak az üzenetén.

img_0188.jpgTeljes szett: Van Graaf 

A másik, sok esetben rosszul használt, vagy kifejezetten került dolog a csíkos minta a nők körében. Pedig a csíkokat egyszerűen csak meg kell tanulni viselni. Egy üzleti megbeszélésre felvett, teljes egészében csíkos ruha valóban zavaró lehet (pláne, ha még testre is simul); de egy egyszerű fehér blúz, amin oldalt futnak végig a hosszanti vonalak, vagy egy szoknya, amin az említett minta övet képez: kitűnő választás. A csíkoknál alapszabály, hogy a függőleges vonalakat akkor vessük be, ha nyújtani szeretnénk magunkon (pl.: egy térdig érő ruhán) és akkor hordjuk vízszintesen, ha valahol picit erősíteni szeretnénk.

img_0146.jpgBlúz és szoknya : Van Graaf Gyűrű és fülbevaló: Victoria Zotti Showroom , Cipő: ZARA

Sok üzletember nem tudja, mit viseljen, ha világos bőrrel és világos hajjal született. A fakó, fehéres árnyalatok számukra igazán kerülendők, de a kékes és szürkés színek nekik állnak a legjobban! Az üzleti életben nem csak az számít, hogy alkalomhoz megfelelő legyen az öltözékünk, hanem az is, mennyire tudunk megnyerők lenni. Egy világos bőr és hajtónusú, kék szemű ember szinte eltűnik a fehér ing, fekete zakó kombináció mögött. A kék árnyalatai viszont kiemelik a tekintetét, ami, mint tudjuk nagyon sokat tud dobni egy fontos tárgyalás végkimenetelén.

img_0100.jpgTeljes szett: Van Graaf

Fotó: Oláh Attila

Helyszín: Kinnarps House 

Modellek: Ripli Zsuzsanna ( www.zsuzsannaripli.com ), Mujahid Zoli, Juhász Adrián 

Styling: Business &LifeStyle by Dorothy 

 Ha szeretnél több szettet látni tőlem, akkor látogass el a Facebook oldalamra, vagy keress meg Instagramon !

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://businessstylebydorothy.blog.hu/api/trackback/id/tr4313705930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása